Muutama sana SAUL SM puolimaraton säännöistä (Suomen Aikuisurheiluliitto = SAUL)

 

Jokaisen SAUL SM puolimaratonille osallistuva osallistuu HSM 1/2 maratonille. Mutta jokaisen osallistujan on ilmoittauduttava SAUL SM puolimaratonille jos aikoo osallistua sm kisaan. Vain niillä henkilöillä on oikeus osallistua SAUL sm kisaan jotka edustavat tai joiden seura on SAUL jäsenseura.

 

Joukkuekisaan ilmoitettaessa osallistuja, on joukkueen jäsenet ilmoitettava ensin henkilökohtaiseen kisaan osallistujaksi.  

5.9 SM-puolimaraton SM-puolimaratonilla juostaan kaikissa sarjoissa puolimaraton (21097,5m). Reitti tulee olla kovapintaisella alustalla välttäen jyrkkiä mutkia ja nousuja. Tuomarineuvoston tehtävänä on tarkistaa reitti etukäteen ja varmistua siitä, että matka on riittävän pitkä ja että se on mitattu kansainvälisten sääntöjen mukaisesti. Mittauksen suorittaa hyväksytty maantiereittien mittaaja. Tuomarineuvoston puheenjohtaja hyväksyy reitin ennen sen merkitsemistä. SM-puolimaratonin yhteydessä järjestetään myös joukkuekilpailu, joka kuvataan kohdassa 5.13 Joukkuekilpailut.
 
5.13 Joukkuekilpailut
Henkilökohtaisen kilpailun lisäksi järjestetään seurojen välinen joukkuekilpailu sarjoittain SM-maastoissa, SM-puolimaratonilla, SM-maantiekympillä ja SM-maratonilla. Joukkueen tulokseksi kirjataan samaa seuraa edustavien kolmen parhaimman urheilijan yhteenlaskettu aika. Jos urheilijoita on samasta seurasta samassa kilpailussa kuusi tai enemmän, kolme parhaiten sijoittunutta muodostavat
ensimmäisen joukkueen, kolme seuraavaksi sijoittunutta toisen joukkueen jne. Joukkueitten sijoitus määräytyy yhteenlaskettujen aikojen mukaan siten, että se joukkue voittaa, jonka aikojen summa on pienin. Jos tulos on sama, voittaa se joukkue, jonka kolmanneksi parhaalla kilpailijalla on parempi aika. Samassa ikäsarjassa kilpailevat saman seuran urheilijoista muodostettu joukkue on ilmoitettava
ja maksettava, mutta sitä ei tarvitse erikseen varmistaa joukkuekilpailuun. Joukkueen voivat muodostaa myös urheilijat, jotka henkilökohtaisessa kilpailussa kilpailevat eri ikäsarjoissa. Joukkueen muodostamisen edellytyksenä on, että siihen kuuluvien urheilijoiden matka ja lähtöaika ovat samat. Tällaiseen joukkueeseen voidaan ilmoittaa kolme kilpailijaa ja se on ilmoitettava joukkuekilpailuun varmistuksen yhteydessä. Joukkueen sarja määräytyy aina joukkueen nuorimman urheilijan mukaan.

Kommentti: Ensisijaisesti joukkueen muodostavat seuran kolme tässä ikäsarjassa kilpailevaa urheilijaa. Jos joukkuetta ei muodostu ilman sarjan vaihtajia, joukkuetta voidaan täydentää yhdellä tai kahdella vanhempien sarjojen urheilijalla. Edellytyksenä on kuitenkin, että vähintään yksi urheilija täyttää sarjamäärityksen. Jos seuralla on kaksi joukkuetta samassa sarjassa ja joukkueiden muodostamiseen käytetään myös sarjan vaihtajia, menetellään seuraavasti: Ykkösjoukkueen muodostavat kolme parasta tulosta tehnyttä sarjamäärityksen mukaista urheilijaa. Kakkosjoukkueeseen sijoitetaan kolme seuraavaksi tullutta. Kakkosjoukkueen muodostamiseen voidaan käyttää yhtä tai kahta sarjan vaihtajaa, jos sarjamäärityksen mukaisia urheilijoita ei ole tarpeeksi. Kakkosjoukkueessakin siis vähintään yhden urheilijan
tulee täyttää sarjamääritys. Kommentti: Kukin urheilija voi olla mukana vain yhdessä joukkueessa. Joukkuekilpailuunerikseen ilmoitetussa joukkueessa oleva ei siten voi olla mukana toisessa ilmoitetussa joukkueessa eikä häntä voida ottaa huomioon seuran ilmoitetun joukkueen ulkopuolisina kilpailleiden mahdollisesti muodostamaan joukkueeseen.

 Copyright © All Rights Reserved until 2025